ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS JOGI FELTÉTELEK

 

I. AZ ÜZEMELTETŐ

A penzugyifitnesz.hu oldal üzemeltetője:

Név: Dr. Mészáros Péter
Cégnév: Financiële Fitness
Cím: 9726JN Groningen, Peizerweg 70-19, Hollandia
KvK: 68682328
e-mail: penzugyifitnesz@gmail.com
Tel.: +31 6 47 229 897
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-138185/2018.

 

II. A FELHASZNÁLÁS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

Jelen weboldal célja, hogy a felhasználók pénzügyi tudását gyarapítsa, elérje hogy a felhasználók meghatározzák anyagi helyzetüket és céljaikat, képesek legyenek ezeket összhangba hozni pénzügyi termékekkel, tudjanak önálló döntéseket hozni és értsék azok hátterét, valamint tudásukat naprakészen tarthassák.

A weboldalon elérhetővé tett bármely szolgáltatás, cikk, adat, bármely tartalom (a továbbiakban szolgáltatás) igénybe vevője regisztrációtól függetlenül felhasználónak minősül. A felhasználó a szolgáltatás használatával, mint ráutaló magatartással elfogadja ezen feltételeket, ellenkező esetben a szolgáltatásokat nem veheti igénybe. Fizetős szolgáltatások esetén a felhasználó köteles a szolgáltatást kizárólag személyes célra használni, másokkal azt megosztani nincs joga. A weboldal és a szolgáltatások használatára vonatkozó, jelen feltételekkel hivatkozott további tájékoztatások a feltételek részét képezik és kötelező érvényűek minden felhasználóra.

Az üzemeltető tevékenysége megfelel a 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól (röviden Bszt.) Európai Uniós irányelveinek és felügyeleti szerve az Autoriteit Financiële Markten (AFM, Antwoordnummer 11090, 1000 PB Amsterdam, Hollandia).

Jelen feltételek visszavonásig vagy módosításig érvényesek. Az üzemeltető bármikor jogosult a feltételek módosítására, erről a weboldalon ad tájékoztatást a felhasználónak. A módosítást követően bármely szolgáltatás használatával, mint ráutaló magatartással elfogadja a módosított feltételeket. Az esetleges módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A felhasználó kötelezettsége, hogy nyomon kövesse a feltételek esetleges módosításait.

 

III. REGISZTRÁCIÓ

A szolgáltatás egyes részei regisztrációhoz kötöttek. A regisztrációkor az alábbi adatok megadása szükséges: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó.

A regisztrációhoz a felhasználónak el kell fogadnia a jelen Általános Szerződési és Jogi Feltételeket (a továbbiakban feltételek) és az Adatkezelési nyilatkozatot, valamint hozzá kell járulnia megadott adatainak a hatályos jogszabályok szerinti kezeléséhez. A megadott adatok kezeléséről az Adatkezelési nyilatkozatban található bővebb információ. A felhasználó a szükséges hozzájárulásokat a regisztrációs felületen található, az erre vonatkozó mezők bejelölésével adhatja meg. A felhasználó a vonatkozó mezők bejelölésével kijelenti, hogy a jelen feltételek és az Adatkezelési nyilatkozat valamennyi rendelkezését elolvasta, megértette, és annak valamennyi rendelkezését saját magára nézve kötelezőnek ismeri el. A regisztráció feltétele, hogy a regisztrációt az üzemeltető elfogadja.

A regisztrációkor megadott adatokat, illetve a jelszót a felhasználó – jelszavával történő belépése után – bármikor módosíthatja. A jelszó megőrzése a felhasználó kötelezettsége, az üzemeltető nem vállal felelősséget a jelszó illetéktelen személyekhez kerülése esetén.

A felhasználó tudomásul veszi, hogy a feltételek megszegése esetén az üzemeltető törölje a regisztrációt és ezáltal egyes szolgáltatások elérése felfüggesztésre kerülhet. A szolgáltató kizárja a felelősséget a regisztráció törlésével összefüggő minden hátrányos következményért.

A felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a megadott elérhetőségeire a üzemeltető tájékoztató és/vagy reklám tartalmú, valamint a szolgáltatás üzemeltetésével összefüggő technikai jellegű üzeneteket küldjön az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

A megadott adatok pontosságáért, aktualitásáért és helyességéért, valóságtartalmáért kizárólag a felhasználó felel. A felhasználó köteles a megadott adataiban utóbb bekövetkezett változások esetén azok módosításáról haladéktalanul gondoskodni. Az üzemeltető kizár mindenfajta felelősséget, amely a honlapon megadott adatok helytelenségével, elírásával, vagy valótlanságával összefüggésben merül fel.

Az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációt bármikor indoklás nélkül visszautasítsa vagy törölje, különös tekintettel a felhasználó bármilyen visszaélése vagy elfogadhatatlan magatartása esetén.

A felhasználó jogosult a regisztrációjának törlését kérelmezni a szolgáltatásokkal kapcsolatban írásban (e-mail útján a penzugyifitnesz@gmail.com e-mail címre küldve).

 

IV. SZELLEMI TULAJDONJOG

A honlap teljes tartalma, az azon található írásos, videó, hang és egyéb anyagok szerzői- és egyéb szellemi tulajdonjogi védelem alatt állnak. A felhasználónak nincs joga a weboldal bármely tartalmát sem egészben, sem részleteiben másolni, sokszorosítani, módosítva közzétenni, publikálni, azokat más műbe, honlapba beépíteni, valamint nem jogosult létrehozni a szolgáltatással azonos szolgáltatást, vagy terméket. Szintén tilos a honlap tartalmából eredő, vagy azon alapuló bármilyen anyag, vagy mű készítése, létrehozása.

 

V. FELHASZNÁLÓI NYILATKOZATOK

A felhasználó a szolgáltatások igénybevételével elfogadja, hogy a megjelenő tartalmak és szolgáltatások az üzemeltető véleményét tükrözik, nem valósítanak meg a Bszt. szerinti személyes befektetési tanácsadást vagy befektetési elemzést.

Kijelenti, hogy bár a szolgáltatások alkalmasak a felhasználó fantáziáját beindítani esetleges befektetési döntések meghozatalára, de a kapott információ önmagában alkalmatlan és nem elégséges személyes befektetési döntések meghozatalára, az a széles körű publikumnak szól.

Személyes befektetési döntéseit a felhasználó önállóan hozza meg, annak kockázatát maga viseli, abból származó nyereséget vagy veszteséget maga viseli, más forrásokból is tájékozódik, saját céljait és kockázatvállalási hajlandóságát figyelembe véve hozza meg döntését, ha kell kikéri szakértő véleményét.

Emiatt elfogadja, hogy jelen weboldal üzemeletetője nem vállal és visel felelősséget a felhasználó esetleges veszteségeiért, legyen az realizált vagy lebegő veszteség, hiszen azok a felhasználó saját magatartásán is múlnak.

A felhasználó egyetért azzal is, hogy adózási kérdésekben maga tájékozódik és cselekszik viselve ennek jogi következményeit.

Elfogadja, hogy a weboldalon feltüntetett információk a megjelenés óta frissülhettek, azokra nincs garancia. Ahogy az alapul vett információk sem teljes körűen megbízhatóak, a feltüntetett cégek vezetősége is változtathat az adott cég politikáján, bár az üzemeltető törekszik pontos, ellenőrzött és hiteles információkat közölni, de ezek egy részére nincs ráhatással és nem visel felelősséget az ebből eredő esetleges károkra.

A felhasználó nyilatkozik arról, hogy az üzemeltetővel szemben semminemű követelést nem támaszt.

A felhasználó köteles tartózkodni attól, hogy megkíséreljen jogosulatlanul behatolni a honlap felületére, annak szervereire és hálózataiba, vagy más egyéb számítógépes rendszerbe vagy hálózatba, amely a weboldalhoz kapcsolódik.

 

VI. Megrendelés, fizetés

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót (ÁFA) már tartalmazza. Ez az ÁFA a magyarországi lakcímmel rendelkező felhasználókra vonatkozik. Ha a felhasználó nem képes magyarországi lakcímet vásárláskor megadni, megrendelés előtt felveszi a kapcsolatot az üzemeltetővel.

A weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a üzemeltető fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

Fizetni több módon is lehetséges. Ilyen az ismert PayPal vagy a Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás is, amelyekkel a felhasználó kényelmesen és biztonságosan tud bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni.
A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártya számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.
Ha azonban a felhasználó regisztrál is, többé nem kell begépelnie a kártyaadatai egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcím és jelszó. Barionos fizetéshez használható Mastercard vagy Maestro bankkártya, Visa vagy Electron bankkártya vagy Amex bankkártya is.
Ha nincsen rendelkezésre álló bankkártya, fizetéshez használható, az előre feltölt Barion egyenleg is, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel lehet feltölteni, illetve amire más is tud pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcím és jelszó megadásával lehet fizetni. A bankkártyás fizetésnek a felhasználó részére nincsen felára. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes. Nincs havi díj sem. A Barion egyenlegkezelés is ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.
A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. Fizetés előtt a felhasználó mindig ellenőrzi, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adja-e meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésző zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos, és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja.
A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

Egyéb fizetési módokkal kapcsolatban a felhasználó felveszi a kapcsolatot az üzemeltetővel megrendelés előtt.