Pénzügyi Fitnesz Klub

 

“Az itt tanultak miatt nagyobb biztonságban van a pénzem és nyugodtan alhatok.” Viktor

 

Tényleg a tudásba való befektetés fizeti a legjobb kamatot! Géza

 

Tudod miből tanultam én a legtöbbet? Az olvasásból.

Megváltoztatta az életem és téged is gyorsító pályára szeretnélek állítani!

MIT NYÚJT SZÁMODRA A PÉNZÜGYI FITNESZ KLUB?

Havi legalább 1 könyv

Havonta legalább egy idegen nyelvű könyvhöz juthatsz hozzá magyarul és rövidítve

Exkluzív tudásanyag

Interjúkat és tanulmányokat is olvashatsz, amik segítenek elkerülni a hibákat

z

Hanganyag

Ezeket letölthető hangformátumban is elérheted, akár utazás közben is fejlődhetsz

Egy kávé

Mennyibe kerül? A Pénzügyi Fitnesz Klub bevezető ára havonta egy kávé ára

A kérdés már csak az, hogy számodra megér-e pár száz forintot a

haszonszerző pénzügyi tudás?

Az egyik legfontosabb forrás az olvasás és tényleg vannak olyan könyvek amiket ha elolvasol, teljesen más szemmel nézel a világra. Nagyon sok „AHA” pillanatot éltem át és jól éreztem magam tőle. A magyar iskolarendszer miatt utálunk tanulni és lássuk be a pénzügy első hallásra nem egyszerű téma, pedig ezt is lehet jól csinálni.

1. Összeszedem neked a legfontosabb pénzügyi könyvek mondanivalóját. De nem ám csak egy oldalban! Nem spórolom ki a mennyiséget a minőség rovására. Úgy lesz tálalva hogy meg is értsd, tudjad hasznosítani. Nem baj ha nem tudsz angolul, németül vagy akár hollandul. Rengeteg időt és pénzt spórolsz ezzel. Te kapod a munka gyümölcsét, én végzem helyetted a munkát. Havonta legalább egy könyvhöz jutsz hozzá.

2. Olyan interjúkat és tanulmányokat is elérsz majd amiket közvetlenül anyagi előnyre fordíthatsz és sehol máshol nem juthatsz hozzá. 

3. Nem csak szigorúan pénzügyekről lesz szó, hiszen életünkre más témák is hatással vannak. Például a munkaerőpiac mostani átalakulása, de a pszichológia is, hogy hogyan éljünk tovább egészségesen, hogyan lehet pénzügyekre nevelni a gyermekünket, hogyan kezdjünk vállalkozni vagy akár a pénzügyek csak nőknek. Együtt irányítjuk a tartalmat, bele is szólhatsz.

4. Az anyagot mp3-ban is letöltheted, így akár utazás közben is fejlődhetsz. Friss, vadonat új könyvekhez is hozzáférsz. Folyamatosan fejlődhetsz, folyamatosan építhetsz az alapokra, szélesítheted a látóköröd.

5. A megszerzett tudást legtöbben a gyakorlatba ültetik és gyorsító pályán vannak a céljaik felé! Te mire vársz még?

 

Mit írnak még mások?

zemély szerint az én pénzügyi szemléletemben is nagy előrelépést jelentettek először a youtube videóid, utána a Patreon oldal, de a legnagyobb változás a gyermekeim pénzügyi tudatosságában történt. Ma már (még egyetemistaként) befektetései, likvid pénze és pontos tervei, céljai vannak. A nagyobbik (már dolgozó) fiam is kezd megfertőződni a pénzügyi ismeretekkel. És ezt elsősorban Neked köszönhetem! Nagyon érthetően, tisztán és logikusan vezeted le a folyamatokat, válogatod a könyveket, amiket nem lenne időm elolvasni, de ingázás közben az autóban sokszor meghallgatok és rengeteget tanulok belőlük. Ne hagyd abba, látod mennyi ember életét változtatod meg pozitív irányba!

Köszönöm, hogy úgy tanítasz nem kész dolog van ezt tedd, ezt vedd stb, hanem elveket tanítasz, mutatsz, ösztönzöl gondolkodásra, kezdeményezésre sarkalsz és saját felelősség vállalásra és ezzel együtt a hibákból való tanulás általi fejlődésre ösztönzöl. Attila

Az általad küldött anyagokból még csak egy két “leckét” tudtam átvenni, de már most nagyon elégedett vagyok. Ha jól tudom Warren Buffett mondta, hogy a legjobb befektetés az, amit saját magunkba fektetünk be. Úgy érzem, hogy most nagyon jól fektettem be a neked utalt összeget 🙂 Köszönöm szépen és további kitartást és erőt Pénzügyi Fitneszhez! László

Mi köszönjük! Péter, nagyon sokat tanulunk Tőled! Igazán fantasztikus ember vagy!! Így tovább!!! Noémi

Még csak néhány napja vagyok klubtag, de már most sok értékes információhoz jutottam általa, szurkolok neked hogy legyen kitartásod és energiád folytatni, és persze támogatlak is benne.. 🙂 Zoltán

Szeretném megköszönni, hogy megvalósítod önmagad és létrehoztad ezt a nagyszerű oldalt a rengeteg összefoglalóval/videóval/hanganyaggal! Én, mint Magyarországon végzett, de Németországban dolgozó magyar orvos, sajnos nem nagyon kaptam semmilyen jellegű pénzügyi képzést, így nagyon sokat profitáltam már most abból, hogy rendszeresen követem az oldaladat! Szóval köszi és így tovább, mindenki érdekében! 😀 Áron

Gondoltam megosztom veled az érzést, amit okoztál. Életemben először úgy mentem futni, hogy előtte 2 könyv mp3-adat is letöltöttem, vittem fülest, s egy kis mp3 lejátszóval nekiláttam a rekortánnak a ligetben. Trendi voltam. Sose tettem, nem is vonz, viszont csak így van időm “könyveket kiolvasni”.Habár mindkét könyvet olvastam az elmúlt években (Faber és a Common Sense), de érdekes volt megtapasztalni, hogy teljesen más ragad meg, más értelmezést kap az egész, hallgatva egy másik ember gondolatait. Köszönöm ezt az életérzést amit adtál! Sándor

Nagyon jó anyagokat teszel közzé és érthetően, jó minőségben. Szinte már függő lettem mert 2 – 3 hete csak a videokat nézem és amióta tag vagyok csak a feltett könyveket olvasom….. de amúgy tényleg olyan mintha egy másik világot nyitottál volna ki legalább is nálam. Viktor

Egész életemben, egyetlen bölcs embert sem ismertem, legyen szó bármely témáról, aki ne olvasott volna állandóan. Egyet sem, senkit. Megdöbbennél mennyit olvas Warren és mennyit olvasok én. A gyerekeik nevetnek rajtam. Azt hiszik egy könyv vagyok, aminek kilógnak a lábai. Charlie Munger

Hogyan jelentkezhetsz?

A Pénzügyi Fitnesz Klubot a Patreon felületén érheted el: https://www.patreon.com/PenzugyiFitnesz

1. lépés: olvasd el a magyar leírást és rögtön megtudod miért érdemes csatlakoznod!

2. lépés: vagy az oldal jobb oldalán választhatsz a különböző szintek között, vagy az oldal jobb felső részén kattints a narancssárga “BECOME A PATRON” gombra.

3. lépés: válaszd ki a számodra szimpatikus támogatási szintet és kattints az alatta lévő “SELECT” gombra.

4. lépés: meg kell adnod a neved, email címed és egy jelszavat a regisztrációhoz. Így lesz lehetőséged fizetni. Ezt követően már hozzá is férsz a zárt tartalomhoz!

Úgy gondolom a Klub tartalma miatt ez a támogatás inkább egy baráti jelképes összeg. Nem tudok jobb ár-érték arányú tudástárat ennél. Belépéskor az eddigi tartalomhoz is hozzáférsz.

Ha nem szeretnél kártyainformációkat megadni vagy PayPal-t használni, semmi probléma. Írj nekem egy email-t a penzugyifitnesz@gmail.com címre és megbeszéljük a részleteket. Mások is email-ben kapják meg a tartalmat, miután utalással támogatták a munkám az 5 dollár+ÁFA (vagy magasabb szinten).

Talán érdemes megemlítenem, hogy a támogatásod nem örökre szóló fizetési kötelezettség 🙂 Addig támogatsz vele, amíg jól esik. Az alábbi tartalmak megoszlanak a 2, 5 és 7 dolláros szintek között. Szerintem nem kérdés, hogy megéri-e akár egy-két havi támogatásért cserébe ekkora értéket kapni. Továbbá bármikor is csatlakozol, az adott támogatást levonja tőled a Patreon és a következő fizetés a következő hónap elején történik. Utána minden hónap elején támogatsz, amíg szeretnél. Ha pedig a 2 dollár +ÁFA szintről felkapcsolsz például az 5 dollár +ÁFA szintre, akkor csak a különbözetet kell fizetned, hiszen már támogattál 2 dollárral. Ha bármi kérdésed lenne, keress nyugodtan email-ben!

Hasznos olvasást, jó fejlődést kívánok!

Milyen tartalmak vannak benne? Van lista?

Egy rövidített tartalommal mindenképp szolgálhatok:

Globális eszköz allokáció
Először elmagyarázom mit jelent a passzív befektetés, mi a lusta portfólió, mi az ETF. Nagyon érthetően és egyszerű matematikával megmutatom, hogy miért jobb ez a legtöbb embernek. Mebane Faber könyve pedig 15 portfóliót hasonlít össze, köztük Warren Buffett, Ray Dalio, Robb Arnott, Marc Faber, a Yale és Harvard egyetemek portfólióit, megtudjuk melyik a legjobb portfólió és miért.

Befektetés józan ésszel
Ben Carlson könyve kiváló útmutatás mindenkinek, aki szeretne befektetni, aki szeretne nyugdíjat  összerakni magának, aki szeretne anyagi biztonságot és szeretné kordában tartani az érzelmeit.

A kamatos kamat hatás
Darren Hardy műve az egyik legjobb önsegélyező vagy önfejlesztő könyv. Az “önfejlesztő könyv”  hallatán elmegy az életkedvem is, de ez az egyik kivétel. Tényleg sok hasznos tanács van benne,  praktikus útmutató, logikus, amit mindenkinek el kellene olvasnia.

Az alapkezelők piszkos 12 trükkje
Ennek részleteit megtalálod itt: Az alapkezelők piszkos 12 trükkje

Egy alig ismert Warren Buffett interjú
Ebben az interjúban egy egyetem diákjai kérdezték többek között arról hogyan értékeli a cégek vezetőségét, mit javasol fiataloknak, nőknek, hogyan kezeli a hibákat, mi a célja, hogyan fejleszti a stratégiáját.

Befektetési gyorstalpaló
Ted Snow egy nagyon jóra értékelt, kezdőknek szóló, átfogó befektetési stratégiát leíró könyve. Megtanít az alapokra is, a lényegre amire mindenkinek szüksége van.
Ugyanitt az első cégértékelési lecke is érkezik: Az elemzői értékelésről és a likvidálási értékről tanulhatsz.

A legfontosabb dolog
Howard Marks könyve nagyon ismert. Rengeteg tapasztalatát és gondolatát osztja meg velünk például az árral, veszéllyel, ingával, kockázatkezeléssel, ránk ható befolyásokkal kapcsolatban, kibeszéli hogyan találhatunk alkalmi vételeket, hol állhatunk a ciklusban, hogyan fektessünk be, hogy kerüljük el a csapdákat, stb. Ezt nem elég egyszer elolvasni.
Utána megosztom egy videóját, melyben elmondja hol tartunk jelenleg a ciklusban és hogyan kellene befektetni.

A 100 éves élet
Először reagálok egy népszerű, magát független tanácsadónak nevező blogger véleményére, beépítve Howard könyvének tapasztalatát is.
Lynda Gratton és Andrew Scott könyve pedig nagyon megmozgatta a tagokat. Egyértelmű, hogy egyre tovább fogunk élni, de most megtudhatjuk, hogy ez milyen társadalmi, anyagi és párkapcsolati változással jár együtt. Hogyan lehet ez áldás számunkra az átok helyett? Miért kell egészen másként gondolkodnunk?

A piaci mítoszok kis könyve
Ken Fisher lényegre törő, könnyebb olvasmánya tisztába teszi a mítoszok és hazugságok legalább egy részét, hogy jobb beektetési döntéseket hozzunk és kevésbé tudjanak átverni minket. Ezt a Marcsikák és hasonlók országában elég fontosnak érzem…
Ugyanitt a második cégértékelési lecke is érkezik: Mi az a return on invested capital (ROIC), return on equity (ROE), a tőke megtérülése, sajáttőke-arányos megtérülés, jövedelmezőségi mutató?

Az intelligens befektető
Rengeteg minden más Benjamin Graham alapműre épül. Ezt minden befektetőnek el kell olvasnia, aki szeretné érteni az érték fogalmát, aki nem szeretne spekulálni, aki szeretne portfólió taktikákat tanulni, vagy mondjuk aki szeretné értékelni a részvényeket.

A váltás
Lynda Gratton másik könyve, mely a munka világának jövőbeli változásait hozza el nekünk most és megtanuljuk milyen készségekre lesz szükségünk, mi lesz értékes a jövőben. Hogyan válhatunk fogyasztóból alkotó emberré és innovatív kapcsolatteremtővé?

A falevél
Ennek részleteit megtalálod itt: A falevél.

Stratégiai Befektetés Konferencia 2019
Sokak szerint ez a világ egyik legjobb befektetői konferenciája, rettenetesen sok adat és információ hangzott el itt. Pozitív és negatív vélemények, befektetési ötletek, trendek a gazdasági ciklus, monetáris politika, bitcoin, tőzsde, részvények, adósság, Kína, nyersanyagok, energia, az euro jövője, Ausztrália, demográfia, egészségügy vagy válságok témakörökből. Olyan előadók előadásait foglaltam össze, mint például Liz Ann Sonders, David Rosenberg, Peter Boockvar, Lacy Hunt, Louis Gave, Kyle Bass, Felix Zulauf, Marin Katusa, Grant Williams, George Friedman, Jared Dillian, Jim Mellon, Mark Yusko, Carmen Reinhart, Howard Marks vagy John Mauldin.

A 12%-os megoldás
David Alan Carter stratégiája világos útmutató, ha szeretnél magasabb hozamot elérni és hajlandó vagy vele havi 10 percet foglalkozni. Kezdők is megértik, szerette volna továbbfejleszteni a lusta portfólió megoldást havonta maximum 2-4 módosítással.

Warren Buffett édesapjának cikke
Ez egy kuriózum, mert bár Buffett híresen utálja az arany befektetést, édesapja szerette az aranyat, mint pénz. Ezzel így egyet is értek. Elmagyarázza arany rendszer nélkül miért függünk most az államtól, a politikusoktól, miért probléma a pénznyomtatás, az infláció, a szabadság hiánya és miért fog ez a kísérlet is bedőlni. Elképesztő látni miben nőtt fel a kis Warren.

Szabadúszóként a szabadságig
Nagyon sokunknak megfelelő forma lesz a szabadúszás, a szabadúszó lét, ráadásul ha akarjuk, ha nem. Ez a könyv az egyik legjobbra értékelt a piacon és elsősorban azzal foglalkozik, ami a legtöbb embert visszatartja ettől. Vincent Pugliese elmeséli az ő történetét és hogy mi a sikerének titka.

Hol találod az alapvető részvény információkat? Videó 1
Miután már elég sok részletet megbeszéltünk a részvényekkel kapcsolatban, felmerül a kérdés hol lehet ezeket megtalálni? Ebben a videóban különböző módszereket kapsz ahhoz, hogy ingyenesen megtudj szinte mindent a kiszemelt részvényedről.

EU negatív kamatpolitika cikkek és előadások
Rendben, valószínűleg jön a negatív kamatok világa (azóta ez már be is következett Európában), de mit jelent ez és mivel jár együtt? Hogyan hat majd az európai társadalomra és gazdságra? Az előadásokból az is kiderül hogyan alakulhat a jövőben a zombi cégek és a bankok helyzete. Hogyan kell befektetni ebben a helyzetben? Végül megmutatom az IMF cikkét, melyben leírják a legvalószínűbb megoldást arra, hogyan fogják ránk hárítani a negatív kamatokat és hogyan érik el, hogy ne akarjunk készpénzt használni.

A befektetési válasz
Daniel C. Goldie és Gordon S. Murray megválaszolja a minden befektetőt foglalkoztató fontos kérdéseket. Talán ellentmond majdnem mindennek, amit korábban a befektetésről hallottál. Amikor az emberek befektetési tanácsra gondolnak, legtöbbször előrejelzés jut eszükbe. Most megtudod, hogy nem kell jól tudnod jósolni, hogy sikerélményes befektető lehess.

A szerelem nem elég
A nők pénzügyi helyzetével nagyon keveset foglalkozunk, pedig a társadalom közel fele nő és legtöbben párkapcsolatban élünk. Fontos olyan kérdésekről is beszélni, amik nemhez kötöttek és a nők szemszögét is megvilágítják. Például érdemes-e fiatalon gyereket szülni és aztán a karrierre figyelni, vagy fordítva? És azt látom, hogy legtöbbünknek nem a határidős piac vagy free cash flow értékekkel kéne foglalkozni, hanem először ezeket az alapokat kéne tisztázni. Merryn Rosemary Somerset Webb kitűnően elkalauzol a pénzügyek női oldalára és megválaszolja a fontos kérdéseket a házasságtól kezdve, a gyerekeken át, a boldogságig.

Milyen részvényeket érdemes venni? Videó 2
Ebben a videóban egy nyugdíj előtt álló amerikai hölgy befektetési stratégiáját láthatod. Mit miért csinál? Mibe fektet? Milyen részvény kiválasztási folyamata van? Konkrétan milyen részvényeket vesz és miért? Milyen hibákat vétett? Hogy változik a portfóliója? Mire kell odafigyelni?

Az érzelmes befektető
Jay Mooreland feltárja nekünk hogyan befolyásolják az előítéletek a befektetési döntéseinket és mit tehetünk ez ellen? Hogyan kellene befektetnünk, mint emberi lények, ha nem szeretnénk hibázni? A visszajelzés alapján ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasnia, ha be akar fektetni.

Steve Keen interjú magyar fordítása
Megbeszéltük miért káros a háztartások és a kormány adóssága, hogyan hatnak ezek a gazdaságra és hogy az igazi probléma szerinte a privát adósság. Hogyan jönnek a képbe a bankok, a politikusok, a kormány ösztönzői és mi a hibájuk? Mi lehet ennek a megoldása? Modern debt jubilee, új monetáris rendszer vagy zöld QE program?

Ne spórolj a nyugdíjra
A mai dolgozz és spórolj egy halom pénzt a nyugdíjra modell nem biztos, hogy működőképes. Hogyan érhetjük el, hogy passzív bevételi forrásaink legyenek helyette?

Hogyan építs diverzifikált portfóliót? Videó 3
Ebben a videóban arról lesz szó hogyan építsd fel a diverzifikált portfóliód, hogy aztán nyugodtan tudj aludni. Mit kell megválaszolni, milyen módszerek vannak, milyen hibát kerülj el? Milyen elemekből építkezhetsz a céljaidhoz tartozó különböző időtávokon és miért? Mennyi részvényt tarts? Biztos, hogy kitart a portfóliód 35 évig? Mitől válságálló egy portfólió? Mutatok konkrét portfóliókat is, különböző logikákat, ami mentén diverzifikálni, építkezni lehet, közben több cikk és tanulmány is előkerül bizonyítékként. A témát az alapjaitól kezdem, mert óriási hiba lenne megfeledkezni arról, hogy mégis csak emberek vagyunk! Kapsz egy keretrendszert ahhoz, hogy a céljaidat össze tudd hangolni a különböző befektetési eszközökkel. Segít rendet tenni a befektetési katyvaszban. 
 

Az osztalékok még mindig nem hazudnak
Egy nagyon ajánlott könyv az osztalékbefektetéssel kapcsolatban. Megtanulsz egy viszonylag egyszerű, bárki által kivitelezhető stratégiát, egy szemléletet, amivel meghatározható mikor alul- vagy felülértékelt egy részvény.

Színes évindító
Ez egy kis olvasmány, szellemi táplálék céljául szolgál, színes, változatos, érdekes, hasznos ábrák és cikkek rövid összefoglalója, ami által jobban megértjük a világot, sok benne az ábra a világ elmúlt évtizedeiről és a tavalyi évről. Emellett pedig a következő cikkek és előadások összefoglalója:
Ben Carlson: a piaci összeomlásokról
Ben Carlson: az osztalékok már nem számítanak annyit
IMF: a negatív kamatszint bevezetéséről
IMF: a stablecoin jelenségről
Derek Thompson: miért nincs időnk?
Greggory Warren: a Berkshire részvény pozitív és negatív elemzése

A befektetési viselkedés kis könyve
Nagyon szeretitek a “kis könyvek” sorozatot, ebben a (nem is olyan kis) könyvben rengeteg befektetési hiba van, amik közül többet is fel fogsz ismerni. A befektetési pszichológia könyveket nem elég egyszer elolvasni és bedobni a sarokba, időnként elő kell venni újra és újra. Ezen kívül Howard Marks mondanivalóját is megismerheted, nemrég egy interjúban arról beszélt hol állunk a ciklusban.

A létező legjobb befektetés
Ez is egy nagyon ismert és klasszikus könyv az osztalékbefektetéssel kapcsolatban. Van benne egy viszonylag egyszerű, bárki által kivitelezhető stratégia, egy keretrendszer. Megválaszolja konkrétan milyen esetekben, milyen kritériumok alapján kell részvényt venni, hogyan építsük ki a portfóliót és hol találjuk meg ehhez az információt.

Charlie 25-ös listája az emberi hibákról
Sokszor hallottam már, hogy sikeres befektetők úgy kezdték, hogy mindent feldolgoztak, ami Warren Buffett és Charlie Munger. Minden videót megnéztek, minden cikket elolvastak és magukba szívták az okos tapasztalatokat. Mi lenne, ha most egy kicsit mi is így tennénk? Charlie egyik nagyon jó előadása az emberi hibákról szól. Mindenki talál benne érdekes részeket és talán nem is pénzügyi téren fogja őket hasznosítani. Ezen kívül két gyakorlat is kiegészíti a tartalmat.

Így megyek szembe a tömeggel és ezeket a részvényeket figyelem. Videó 4
A videó segítséget szeretne nyújtani ebben a pánikolós időszakban. Táblázatos formában megosztom veled milyen részvényeket gondolok alul árazottnak az osztalékhozamos módszer alapján. Ezen túlmenően a tartalom egy tanulmányt alkot, ami elsősorban azt a célt szolgálja, hogy jobb gondolkodású befektető lehess és ez hosszú távon hozzásegíthet a céljaid elérésében. Meg szeretném mutatni milyen megfontolás vezet oda, hogy leárazott szektorokat találjon az ember, majd a gyakorlatban is megosztom szerintem milyen területek vannak leárazva a vírusos helyzettől függetlenül. Egyet alaposabban ki is fogok fejteni, megmutatom miért gondolom olcsónak, és megmutatom milyen részvényeket vásárolok most, vagy milyen részvények vannak a figyelőlistán abból a szektorból. Arról is szó fog esni miért és hogyan lehet mindezt beilleszteni a portfólióba.

Euro 350, vegyél? Állampapírt adj el? Pénzt vegyél ki? Pánikmód? Videó 5
Sokan kérdezik most, hogy érdemes-e eurót venni, mert 350 felett jár az árfolyam? Érdemes-e kiszállni az állampapírból, nem veszélyes a dolog? Érdemes-e készpénzt felvenni, amíg lehet? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ebben a videóban. De nem érem be ennyivel, mert fontos, hogy lásd miért az a válaszom ami és mi ennek pszichológiai oka! Miért időzít mindig rosszul a lakosság? Milyen a helyes befektetői magatartás, ami egyébként most engem nagyon nyugodttá tesz, ami miatt nem kell kapkodnom? Hogy csinálhatnád te is jobban? Hogy legyen ez a stratégiád része?

Hulljon a férgese!
Ez a könyv egy pénzügyi időutazás, mely bemutatja az elmúlt 500 év főbb mániáit és válságait. Mi okozta az extrém viselkedést az emberekben? Mit tanulhatunk az elmúlt birka generációktól?

Milyen hozamra számíthatunk a következő 10 évben? Videó 6
Több előadás és cikk összefoglalója ez, melyhez hozzátettem a saját gondolataim is. Megnézzük az elmúlt 10 év hozamait különböző eszközosztályokra lebontva és mellétesszük a következő 10 év várható hozamait! Miért van így és mi következik ebből? Miért fektessünk be, ha ez várható? Miért folytassuk és maradjunk nyugodtak? Mit tehetünk a helyzet javítása érdekében? Hogyan javíthatunk a várható hozamunkon?

Együtt meggazdagodni
A családi vagy háztartási pénzügyek mindenkit érint. Ez a könyv tényleg jót tesz a pénzügyi életünknek és a családi életünknek, holland szerzők által. Mert amíg ezek az alapok nincsenek tisztában és nem erősek, addig lehet akármilyen például befektetési hozamod, nem jó alapokra építkezve könnyen összeomolhat a vár, amit abból építesz.

Mit tegyél bizonytalan piacon? videó 7
Hogy találjunk járható ösvényt? Milyen lehetőségek és veszélyek vannak? Hogy tartsuk kordában az érzelmeket? Kire érdemes hallgatni? Milyen részvényeket vesz Buffett ismerőse és miért? Mik azok a modell portfóliók? És a válaszok konkrét példákkal.

John Bogle bölcsességek
John Bogle legalább akkora sztár, mint Warren Buffett vagy Charlie Munger. Amikor ő beszélt, szintén mindenki odafigyelt. Az iparág nagy veteránja, az első index alap és a Vanguard megalkotója. Most a szerintem legjobb előadásait, cikkeit foglaltam össze. Bár némelyik 20 éves, egy az egyben ma is tökéletesen aktuális, ma is előadhatta volna. Olyan tapasztalat szól belőle, olyan jól visszaránt a földre, olyan igaza van, hogy amikor először olvastam ezeket még fel sem fogtam a jelentőségét. De mostanra megvilágosodtam 😀 és nem tudom neked mikor fog leesni ettől az állad, de akkor majd nagyot fog csörrenni. Ezért dolgoztam vele…

A Rick Rule interjú magyar fordítása
És a ti kérdéseitekre adott válaszaival, amit még nem láthattál. Szerintem nagyon jó interjú, mert nagyrészt a befektetési pszichológia, pénzkezelés, Warren Buffett tanításai mutatkoznak meg benne, az árupiaci termékek példáin keresztül.

Masszív buborékban van a tőzsde? Itt a bika piac vége?
Kiváló példákat találni a napokban a tőzsdei buborékot illetően. Szerettem volna megmutatni a részvények pszichológiájának iskolapéldáit. Mit tanulhatunk ebből? Mit tegyél ilyen helyzetben? Hogyan végződnek a bika piacok?

Így lehetsz okosabb a tömegnél
A visszajelzések és beszélgetések alapján az szűrődik le, hogy többet szeretnétek tudni az értékalapú befektetésről és szükség lenne az alapokra. Ez a könyv pont ezt adja nekünk, részben ismerős alapokról van szó, de olyan jó példák által világítja meg, olyan jól érteni a mondanivalót, hogy kezdők és haladók is hasznát veszik. A második felében a vállalat elemzésbe is belemegy és a végén nagy igazságok vannak benne és végig jó elvekkel találkozunk. Ez biztosan jó kezdet ehhez. Én például imádtam a “múlt híreinek portfóliója” hasonlatot. 🙂

Stratégiai befektetési konferencia 2020
Szerintem nagyon érdekes konferencia volt, a vírushelyzet, gazdasági, befektetési, geopolitikai és technológiai környezet értékelését kapod az iparág legjobbjai által. Szó volt az egész világról, Kínáról és Európáról is. A tavalyi konferenciát nagyon szerettétek, rengeteget lehet belőle tanulni, masszív 2 óra 49 perces anyag, amitől többször leesik az állad…

Interjú Vida ágival
Gazdagmami válaszolt a vállalkozással, vállalkozás indítással kapcsolatos kérdéseitekre.