Még mielőtt McAfee szerint 1 millió dollár lesz a bitcoin ára, szeretném, ha vásárlás előtt elgondolkodnál a következő kérdéseken. Saját magadnak fogsz válaszolni, nem nekem! Bár hozzászólást írni ér! 🙂

1 Miért ér egy bitcoin 9 ezer dollárt? Vagy miért ér 17 ezer dollárt, vagy 40 dollárt, vagy miért fog érni 200000 dollárt? Persze kereslet-kínálat és minden annyit ért amennyit valaki más hajlandó fizetni érte, de ebben az esetben miért fizet valaki ezért x dollárt?
2 Mennyi a belső értéke, mennyi a mögöttes értéke? Van-e neki egyáltalán? Gondolkodhatunk úgy is, hogy a dollárnak nulla, hiszen már nem áll mögötte arany fedezet. Ha a dollárnak nulla, akkor a bitcoin-nak mennyi?
3 Lehet-e manipulálni az árat? Vannak-e olyan szereplők, akik képesek befolyásolni az árát?
4 Mi az igazi motivációd, hogy megvedd a bitcoint? Hogy mennyiért az másik kérdés, de mi az igazi oka annak, hogy bitcoin-t vennél?
5 Miért robbant be a bitcoin a köztudatba? Miért hallani mindenhol, miért beszélnek róla sokan? Te milyen környezetben hallottál róla először, mi volt a hír?
6 Most már több ezer kripto pénz, kripto coin létezik. Melyik lesz az amelyik hosszú távon velünk marad? Honnan lehet ezt tudni?
7 Miért lett ebből vallási szintű téma? Miért van az, hogy ha erről valami negatívat írok, akkor magamra haragítok embereket? Miért sértődnek meg?
8 When lambo, when moon? Több kripto coin Telegram csoportjában benne vagyok és nagyon sokat látom ezeket a kérdéseket. Miért ez érdekli a legtöbb embert? A nagy tömegnek nagyon kezdő kérdései vannak. Jó-e ez a jelenség?
9 Miért panaszkodnak emberek, ha valami nem növekszik 20%-ot egy hét alatt? Rengetegen szomorúak, hogy amit megvettek az csak 10%-ot emelkedett egy hét alatt, míg a bitcoin 30%-ot. Komolyan az lenne a probléma, hogy valami csak 10%-ot emelkedik hetente? Ez a normális?
10 Mi fog történni, ha megváltozik a szabályozás? Tudom, hogy lehet vele vásárolni, házat, pizzát. Tudom, hogy nem csak dollárra átváltva lehet vele vásárolni. Mi lesz, ha megváltozik a szabályozás és nem lehet vele fizetni?
11 Gondolod, hogy az EKB vagy a FED majd megengedi, hogy más fizetőeszköz legyen a euró vagy a dollár helyett? Miért lenne így?
12 Mi fog történni a következő gazdasági válságban? Mi lesz a kripto pénzek árfolyamával? A részvényekből kiáramló pénz beáramlik a kripto világba? Vagy nem?
13 Hogyan fogod magad érezni, ha az árfolyam lefelé fog mozogni? Mit fogsz tenni? El fogod adni? Pánikolni fogsz? Hogy fogsz érezni?

És nem, nem a blokklánc technológia ellen vagyok, nem azzal kapcsolatban vagyok negatív. Bár a bitcoin-ban én személy szerint nem találom az igazi értéket, vannak más érdekeltségeim. Nézd meg más videóimat is, olvasd el más cikkeimet is a témában. De azért abban megegyezhetünk, hogy az átlagembernek aki „felül a bitcoin vonatra”, érdemes átgondolni ezeket a kérdéseket…
Remélem sikerül!

 

 


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmiről!