Miután egyik nézőmmel leveleztem, megfogalmazódott bennem néhány gondolat, amit meg szeretnék osztani veletek.

Ha inkább megnéznéd, csak tessék!

 

A felfedezés öröme

Ez pedig a leginkább felfedezés öröme. Anna megkeresett, mert belépett a Webkincstárba és sajnos ezt látta:

webkincstár állampapír kérdések pénzügyi fitnesz

 

Azért sajnos, mert ez tele van számára ismeretlen fogalommal, túl sok ez neki. Miért nem lehet leegyszerűsíteni a dolgot?

Mondtam neki, hogy leegyszerűsítik ők, ezt elhiheti, csak az a szint amire le tudják egyszerűsíteni, az még mindig magas. Erre a konkrét állampapírra most nem térek ki olyan röviden sem, mint a videóban, a következő a lényeg.
Ha valami apróság felmerül amit nem ért, nyugodtan hívja fel az Államkincstárat, van ügyfélszolgálat, ők szívesen elmagyarázzák neki azt a felmerült kérdést. Tudom, hogy ő képes erre, csak egy kis biztatás kellett neki. Szerettem volna, ha átéli a felfedezés örömét, ha rájön, hogy magától is megértett valamit, ha rájön, hogy ezt maga is meg tudja oldani.

És minél többször megteszi ezt, minél több energiát fektet ebbe, annál többet fog visszakapni, annál jobban mennek majd a pénzügyei!

Elmondtam neki azt is, hogy annak idején én sem értettem ezeket a fogalmakat, nekem is időt és energiát kellett beleraknom ebbe. Ha visszanézed a 30as nyugdíjassal, Szabolccsal készült interjút, ott tő is elmondta, hogy olvasgatta a portfolio.hu cikkeit és neki is szótáraznia kellett. Viszont most azért néznek fel rá sokan, mert annak idején beletette az időt, hogy most legyen mire építkeznie.

Hidd el, ha ebbe energiát teszel, ha megérted a pénzügyeket alapszinten, ha csak fél órát foglalkozol vele hetente, akkor nagyságrendekkel jobb eredményt fogsz elérni. Ettől leszel igazán sikeres! Én csinálhatok videókat, elmondhatom az alapokat, de nem tudok mindenki mellé odaülni. Ha felmerül valami kérdezd meg nyugodtan az ügyfélszolgálatot.

 

Facebookos kérdések

Azt is nagyon sokat látom, hogy rengeteg kérdést a Facebook-on tesztek fel. Vagy mondjuk a Lynx- rendszerével és költségeivel kapcsolatban tőlem kérdeztek. Bár lehet, hogy a sorstársak tudják a választ, bár lehet, hogy én tudok válaszolni, de egyszerűen vannak kérdések amit az ügyfélszolgálattól kell megkérdezni.

Mennyibe kerül átváltani valamit? Utalhatsz-e a számlára egyből forintot? Mennyi ideig tart egy tranzakció? Mennyi a spread valamelyik index CDF-jén? Ügyfélszolgálat, ügyfélszolgálat, ügyfélszolgálat… Jó dolog egy Facebook csoport, de a költségek változhatnak, emberek hibázhatnak, én nem vagyok a Lynx képviselője, semmi pénzt nem kapok ezért, segítek amiben tudok, de van amit jobb tőlük megkérdezni. Bízzatok bennük, merjétek tőlük megkérdezni!

 

Alacsony kamatok?

Valóban, most az alacsony kamatok és hozamsivatag világában nagyon alacsony hozamuk van az állampapíroknak is, most másba érdemes fektetned. Például magadba!
Arról, hogy miért alacsonyak a hozamok, mi ennek a jelentősége, mi miért van a világban és ezek kapcsolatáról lesz szó hamarosan. Durva témák ezek! Addig is vigyázzatok magatokra!

 

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is! Sokat jelentene nekem, ha feliratkoznál a hírlevelemre és ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, akkor kövesd a Facebook oldalam vagy a Youtube csatornám!

 


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!