Egy korábbi videómban megmutattam hogyan kéne befektetni, ha kicsit is érted a monetáris helyzetet. Ezt a videót belinkelem a jobb felső sarokba. Tehát ma már egyértelmű, hogy a központi bankoknak nélkülözhetetlen szerepe van az állam finanszírozásában, sokáig lehetne sorolni, de lényegében az állam felinflálja az eszközárakat, ezért magasabb adót kell fizetned és hogy időt adva az inflációnak, a fizetésünk is az egyre magasabb adósávba esik, miközben nem tudsz több terméket vásárolni belőle, sőt. Egy segítség, egy pont volt ez ellen a vállalkozás, mert egy vállalkozás segít adót és költséget csökkenteni.

Több tucatnyi levélben kérdeztétek, hogy hogyan, hogyan működik ez? Hogy segít adót és költséget csökkenteni egy vállalkozás? Erre szeretnék jobb magyarázatot adni ebben az adásban. Mert teljesen mindegy, hogy melyik szinten állsz a következőkben, azért vagyunk itt, hogy tanuljunk. 

.

Ha van kedved, nézd meg videós formában:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor klikkelj ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

.

Erről lesz szó 3 lépésben

Kicsit átmegyek Robert Kiyosaki-ba, az ő definícióit fogom használni, de nem lesz bonyolult, tarts ki! És nehogy valaki magára vegye az itt elmondottakat, az ő megfogalmazását próbálom átadni.

A Cashflow négyszög c. könyvében leírja az eredménykimutatást és a mérlegkimutatást. Van a bevétel és kiadás és a mérlegben az eszközök és források. Az eszköz az, ami pénzt termel neked, a forrás pedig viszi a pénzt, arra költeni kell.

.

1 A szegény ember

Nézzük meg a szegény ember forgatókönyvét. Neki van valami bevétele, munka vagy segély formájában és abból költekezés lesz, vesz belőle cigit, kannás bort, kólát.

.

2 A középosztálybeli

Beszéljük meg a középosztálybeli helyzetét. Van egy bevétele, ami általában a munkabér az állásából. Ő is elkezdi ezt elkölteni, de vesz belőle autót vagy talán jobb úgy fogalmaznom, hogy nagyobb autót, nagyobb lakást is. Ez a nagyobb autó már forrásnak számít, kötelezettségnek számít, mert az továbbra is viszi a pénzt. Ahogy telik az idő egyre többet keresnek és egyre többet költenek. Legtöbben pontosan annyit költenek, mint amennyi bevételük van.

Gyorsan még egy kérdés ezzel kapcsolatban. Mennyit adózik a középosztálybeli, bérből és fizetésből élő Bélánk? Van egy bruttó fizetése, aminek durván a felét kapja kézhez. Tehát nagyságrendileg 50%-ot adózik mire pénzhez jut. Először keres, adózik és csak utána költ. Más szavakkal megfogalmazva, míg alkalmazottként bevételt termelünk, az állam azonnal ráteszi a kezét és te már csak a felét kapod meg.

.

3 a   Akik nézik a Pénzügyi Fitnesz csatornát

Ezzel ellentétben azok, akik nézik a Pénzügyi Fitnesz csatornát, többségében a következőképp csinálják. Nem költik el az összes bevételüket, hanem igyekeznek eszközöket is vásárolni. Az eszköz lehet egy részvény, egy kiadásra szánt ingatlan, állampapír, ami további bevételt termel.

.

3 b   A vállalkozás

Ez az eszköz lehet egy vállalkozás is, ami szintén bevételt termel, és alkalmas lehet arra, hogy adót csökkentsen. Itt ugrik a majom a vízbe! Tehát a vállalkozás alkalmas lehet arra, hogy megvédje a bevételünket.

A vállalkozás is bevételt termel, de az csak a folyamat végén ér el az államhoz. Először költekezhetsz belőle, telefonra, internetre, elektronikai eszközeidre, utazásra, most nem fogom felsorolni mire, mert nincs annyi időnk. Az a lényeg, hogy először keresel, költekezel és csak a maradékból adózol. Más a sorrend, mint a munkabérnél. Elszámolhatsz egy sor kiadásod még adózás előtt, nem pedig az adózott pénzedből fogsz költekezni.

Ezért az adó nem 50% körüli, hanem nulla és 20% közötti. Ez a séma mindenhol egy és ugyanaz, ezért is alapítanak céget a gazdag emberek.

A híres Warren Buffett is kevesebb adót fizet százalékosan mérve, mint bárki más az irodából, mint akár a titkárnője. Én nem azért vagyok itt, hogy arról vitázzak ez helyes-e, mennyi adót kéne fizetni, ezt majd a társadalom eldönti és olyan politikusra fog szavazni, ami neki tetsző adórendszert szeretne.

Én csak azért vagyok itt, hogy elmondjam: a munkabérből először adóznod kell és csak azután költhetsz belőle, a vállalkozás koncepciója pedig az egész világon az, hogy a bevételből először költhetsz és csak a maradékból kell adóznod. És ezért segít költséget és adót csökkenteni.

.

Nos, remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!