Hétvégén ellátogattam Berlinbe, a NUMISMATA börzére. Soha nem voltam még ilyenen, egyrészt kíváncsi voltam, bővíti a látókörünket, színesíti a világunkat, másrészt szeretnélek megóvni is titeket attól, hogy ebbe „fektessetek” kellő tudás nélkül.

Elmagyarázom hol van érdekellentét vevő és eladó közt, mi erre ebben a világban a megoldás és még játékot is kínálok!

.

Nézd meg ezt videós formában több képpel illusztrálva:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor kattints ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

Ez rossz befektetés

Aki követte a csatornám, az láthatta, hogy mutattam már saját gyűjteményből származó hiperinflációs bankjegyeket például. És ha ismered Dávid munkásságát, tudod, hogy neki is van hasonló.

.

Mi ezt nem azért vettük, ha beszélhetek Dávid nevében, mert nagy megtérülést vártunk tőle éveken belül, hanem mert szeretjük a történelmet, szeretünk tanulni belőle és jó ennek egy kis darabkáját birtokolni. Ez tehát nem befektetés, nem termel cash flow-t számodra, inkább egy szenvedély, egy hobbi. Amit lehet normális keretek közt tartani.

A videóban találsz még kicsit bővebben több érvet is arra, miért ne „fektess” numizmatikába.

.

Érdekellentét és megoldás

Te mint vevő minél jobb minőségű, tartásfokú terméket szeretnél venni, alacsony áron. Az eladó pedig igyekszik felbeszélni a portékája értékét. Sokan estek abba a hibába, hogy tapasztalat nélkül vásároltak érméket, amiről aszt gondolták hogy egy adott tartásfokúak, de lényegében átverték őket.

Ezért hozzáértők elkezdték hitelesíteni ezeket az érméket, aztán betették egy erre a célra alkalmas műanyag tokba. Mutatok példát:

.

Így alakult ki a PCGS és NGC minősítés. Ezek a legismertebbek. Miután egy adott érme minősítve van, arról már nem lehet hazudni, sem a vevőnek, sem az eladónak. Sok kereskedő pont ezért nem szereti az ilyen „tokozott” érméket, természetesen tisztelet a kivételnek.

.

Felajánlás

Most, hogy közzétettem a videót és cikket, felajánlom, hogy elkészítek még egy videót, ami elmagyarázza hogyan kell beküldened az érmédet minősítésre. Ezt meg fogom csinálni és beteszem a videó alatti leírásba, ha egy hét múlva eléri a videó a 300 lájkot. Ez jelzi majd számomra, hogy érdekel titeket a dolog.

.

Játék!

És még egy játékot is rendezek, néha szoktam 🙂 A videó végén megosztott képen egy római kori arany érme látható. Tippeld meg és írd be a videó alá kommentként, hogy mennyi euróért árulták ezt az érmét Berlinben!

Egy hét múlva megnézem ki találta el először vagy ki tippelt legpontosabban és a szerencsés nyertes egy legalább fél órás személyes konzultációt nyer velem. Segítek a pénzügyi problémádban, ha van. Előre is sok sikert kívánok mindenkinek ehhez!

.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.

>
Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!