Nem a blokklánc technológia ellen vagyok, de John McAfee mondott valamit amivel nem értek egyet.

Azt mondta, hogy a bitcoin-nal kapcsolatban nem alakulhat ki buborék. Ugye megjósolta azt is, hogy 2020 végére 1 millió dollár lesz egy bitcoin, különben megeszi a férfiasságát. De a problémám nem ezzel van. Hanem azzal, hogy a bitcoin-nal kapcsolatban a buborék értelmezhetetlen, mert ez egy pénz. Rengetegen használják és ezek száma rohamosan növekszik, a kereslet is növekszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, szerintem ő nem értette meg, vagy nem érdekli hogyan alakulnak ki a buborékok. Ez lehet hogy furcsán hangzik elsőre. 🙂

Ugye maga a blokklánc technológia szuper. Egyetértek vele, hogy a technológia velünk marad. Egyetértek azzal, hogy a bitcoin kereslet növekszik, ez természetesen felfelé hajtja az árat. Én csak azt mondom, hogy ha ennek van értéke (márpedig van értéke, olyan értelemben biztosan, hogy valaki pénzt ad érte) és a rendszerben emberek is részt vesznek, akkor lehetséges hogy buborék alakuljon ki. Pont az emberi faktor miatt ki tud alakulni buborék. Főleg, ha új technológiáról van szó…

És azt sem mondom, hogy ez rossz dolog lenne. Ez így normális. Minden új technológia kezdetben buborékká nőtte ki magát. Ez nem a bitcoin hibája, ahogy nem az internet hibája, vagy nem a vasút hibája, hogy buborék lett belőle. De mivel a rendszerben ott voltak az emberek, létrejöhetett a buborék. Attól ezek még jó technológiák. Egyszerűen ilyen a humán faktor természete.

És nem is az árfolyamról szól. Lehet, hogy az árfolyam 3 millió dollár lesz, vagy eléri 12 milliót, vagy az 50 dollárt és utána tud stabilizálódni valahol. Azt sem tudom mikor lesz ez. Nem is célom. Nem a magas ár ellen vagyok, nem az alacsony ár ellen. Csak azt mondom, hogy lehetséges a buborék kialakulása a bitcoin piacán, mert emberek vesznek részt benne.
Kívánom, hogy legyen neked is saját véleményed ezzel kapcsolatban, a döntés a te kezedben van!

 


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmiről!