Elképesztő, de egy holland fiatalember abból él, hogy vasút fanatikus. Lefilmezi ahogy átmennek a vonatok az átjárón és felteszi a Youtube-ra. Ennyi. Ez önmagában olyan egyszerű, hogy interjút kellett vele készítenem! Egyben bizonyíték és motiváció ahhoz, hogy nem kell sok minden a pénzkereséshez.

A Spoorwegovergangen Nederland Youtube csatornának jelenleg 117 190 feliratkozója van. Kérlek szánj arra egy percet az életedből, hogy megnézel egy videót a rengetegből amiket ő készített!

Egyszerű, mint a faék, igaz? Ezt a videót 16 milliószor nézték már meg…

Mióta foglalkozol ezzel a hobbival?
2012 év vége óta csinálom. Durván 5 és fél éve.

Hány éves vagy most és mivel foglalkozol?
22 éves vagyok és főiskolára járok (ez nagyjából a magyar szakközépiskolának felel meg).

Mennyi időbe kerül ez a hobbi?
Elég sokba. Úgy hetente legalább egy napot filmezek, szombat reggel 6-kor már úton vagyok és este 9-10-körül érek haza. A német határhoz közel lakom, Németországba is átjárok videózni.
Emellett vágni kell és feltölteni a Youtubra. Naponta 4 videót teszek fel, előre meghatározott időpontokban. Minden nap.

Justus Moek 2 Pénzügyi Fitnesz

Azt mondod, hogy ez hobbi, pedig sok időbe kerül, pénzt keresel vele, nem térhetsz el a „menetrendtől”, szerintem munkának tűnik.
Ez igaz, de szeretem csinálni. Számomra ez hobbi.

Tehát azért kezdted el, mert szeretted a témát, vonat fanatikus vagy és a pénz pedig csak egy extra?
Igaz. Az elején nem kerestem vele semmit, mégis szerettem csinálni. Nem a nézettségért csinálom, azért csinálom, mert imádom ezt csinálni.

Mennyi pénzt keresel ezzel a hobbival?
Most úgy havi 2500 eurót (775 000 forint).

Mi a titok, ami sikeressé tesz? Mit tudsz ajánlani annak aki el szeretne indulni a Youtube-on?
Igazából nincs titok. Azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy keresse meg amit igazán szeret. Lehet az bármilyen téma. A Youtube-on bármivel el lehet kezdeni.
És fontos része a sikernek, hogy rendszeresen jelennek meg a videók. Ha egyikkel kések 15 percet már többen írnak, hogy hol marad a videó?
Igyekszem olyan vasúti átjárókat filmezni, amik viszonylag régiek és nemsokára felújjítják őket.

Mi a terv? Mi a következő lépés?
Nincs különleges terv. De a pénz amit keresek abban segít, hogy mondjuk évente egy hétre elutazhassak a világba és máshol is filmezhessek. Ez segít a változatosságban is, sok átjárót tudok meglátogatni.

Örülök, hogy megtaláltad ami téged lázba hoz és még pénzt is keresel vele. Sok sikert, jó filmeket kívánok!
Köszönöm!

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is, kövesd a Facebook oldalam, hogy értesülj az újdonságokról, vagy iratkozz fel a hírlevelemre!

Képek forrásai: Tubantia és Metronieuws


Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!