Csak a héten többen kérdeztétek tőlem, hogy

Péter, én katázom, 25, 50 vagy 75 ezer adót fizessek?

Ebben szeretnék most segíteni! Röviden: Ha mellékállásban dolgozol, akkor 25 ezret. Ha pedig főállásban, akkor 50 ezret. Miért???

.

Nézd meg ezt videós formában és jobban elmagyarázom miért:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor kattints ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

Hogy alakul a nyugdíj?

Azért, mert az 50e és 75e esetében a következőképp néz ki a dolog:

.

De ha magadnak elteszed azt a 25e Ft különbséget, csak 1.5% hozammal számolva is 70 ezerrel egészítheted ki a nyugdíjad 20 évig. Ha 75 ezret fizetnél, akkor csak 38 ezerrel kapnál többet.

És persze a pénz a tiéd, nincs kitéve az állami hóbortoknak, ha idő előtt meghalsz öröklik a gyerekeid.

.

De ne érd be ennyivel!

De szögezzük le azt is, hogy neked nem ezt a 25e különbséget kell megtakarítanod a nyugdíjadra, hanem ennél jóval többet, nagyon sokat kell nyugdíjra félretenni, mert akkor egyrészt már ezek az összegek nem fognak sokat érni.

Másrészt addigra világos lesz mindenkinek, hogy nem az állam feladata a nyugdíjat fizetni és nem is fogja tudni a maihoz hasonló formában. Nagyon túlbecsüljük azt, mennyi nyugdíjat fogunk kapni, mi lesz annak az értéke, de erről majd a harmadik könyvben. Ezért tartsd inkább magadnál a kontrollt és ne akarj 19-re lapot húzni az állammal szemben.

.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.

>
Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!