Nemrég egy Angliában élő magyar hölgy járt nálam pénzügyi tanácsadáson,avagy személyes konzultáción. Az Angliában, Londonban élők körében pedig mostanában népszerű téma a szabadulás az angol font-tól, hiszen az elmúlt években sokat gyengült a BREXIT miatt. De tényleg tovább gyengül a font?

.

Ha szeretnéd, megnézheted videós formában is:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor kattints ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

A lakosság rosszul időzít

Az a véleményem, amit már kifejtettem a Patreonos Klubban, hogy a lakosság rosszul időzít. Talán már nem érdemes a font gyengülése miatt megszabadulni tőle.

.

A technikai kép

Kutakodtam és megtaláltam az alábbi ábrát.

.

Ezen jól látszik, hogy az euro/font páros egy sávban mozog és most éppen a sáv tetején vagyunk. A font akkor gyengülne tovább, ha kitörne felfelé ebből a sávból és én technikailag egy visszakorrigálást is várnék tőle. Egyébként technikai alapon gyengülést mutat a chart.

Brandon Brown ábrája az 1999 előtti időszakban a német márkát használta euro helyett és bár a német márka adatok is letölthetőek, az adatok a futures piacról származnak. Idézem: This will produce a different looking chart over the long term as it looks at excess return in sharpe ratio space which is a default feature of futures markets. The manner in which the 3 month rolling futures contracts are linked is relatively complex in order to create a continuous futures time series.

Ezután fogtam az euro/font adatokat és kinagyítottam a BREXIT utáni részt.

..

Ahogy a videóban is kifejtem, be is rajzolom, a fenti három csúcs egy ellenállás vonalat képez és a völgyek is lefelé mutatnak. Mindebből én a font erősödését várnám a következő időszakban. De majd 5-10 év múlva megbeszéljük hogyan történt 🙂

.

Mi a fundamentális kép?

Fundamentális oldalról pedig a világ közvélekedése szerint az euro zóna egy mocsár, és az újabb körös pénznyomtatás tovább rontja az eurot. Ebből a mocsárból száll ki Anglia a BERXIT-tel és ez segíthet a fonton.

.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.

>
Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!