Folytatom a sorozatot, melyben játékos formában megmutatom az igazságot, leleplezem a hazugságokat, bemutatom a valóságot a pénzügyek terén.

Milyen lenne, ha az állampapír reklámja az igazat mondaná? Emellett megtudhatod azt is mikor éri meg igazán állampapírt venni, milyen kockázatai vannak, ki jár jól vele és általában mikor lehet érdemes állampapírt tartani.

.

Nézd meg a videót:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor kattints ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

Rövid összefoglaló

Annyira kiszámíthatatlan a világunk, rengeteg pénzügyi szereplőtől is félned kell, ezen problémák helyett szeretnél egy nagyon biztonságos befektetést, ami rendszeresen kamatot fizet neked? Az állampapír szuper biztonságos, hiszen mi nagyon nagy biztonsággal jól járunk vele! Míg te csak a stabilitást és a könnyen elérhető kamatokat látod, a háttérben azon dolgozunk, hogy olyan pénzzel fizessük vissza a befektetésed, ami egyre kevesebbet ér.

Úgy alkottuk meg az egész rendszert, hogy ezt ne vedd észre. Te a kamatokra figyelsz, amik megőrzik a pénzed vásárlóértékét a hivatalos infláció szerint, de mi alakítjuk az infláció számítási módszerét, ezért az hazudik és a valóságnál jóval kisebb értéket mutat. Emiatt van az, hogy látszólag sehol nem kapsz olyan magas reálhozamot, mint Magyarországon, garantáljuk befektetésed biztonságos növekedését, kimagasló hozammal, mert közben tudjuk, hogy a vagyonod egy pici része évről évre áthelyeződik hozzánk.

Igyekszünk mellőzni a gyermeked pénzügyi oktatását, nehogy más befektetést válasszon magának. Akkor legalább azt furcsának találná, hogy hogyan létezik olyan befektetés, ami egyszerre szuper biztonságos és kiemelkedő hozamot is biztosít? Ébresztő!!!

Ennek ellenére az állampapír neked való,

  • ha éppen nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel a párnacihán kívül,
  • ha rövidebb időtávon szeretnéd befektetni valahová,
  • ha szeretnéd vele csökkenteni a portfóliód veszélyességét,
  • ha könnyen hozzáférnél.
  • Ééés elfogadod a kockázatait, merthogy ez sem kockázatmentes. Azt csak mi mondjuk! Ezzel biztosan az a Pénzügyi Fitneszes fiatalember is egyetért.

Vagy akkor is fektetheted állampapírba a pénzed,

  • ha nem érted a kockázatait, bár valószínűleg nem is hallasz róluk,
  • ha illúzióban élsz, amit igyekszünk fenntartani, vagy
  • ha fogalmad sincs például mi az átlagidő és mi következik abból, vagy ha szerényebb nyugdíjat szeretnél.

Aranyat biztosan ne vegyél a pénzedből még részben sem és semmiképp ne nézd meg mennyit hozott az arany vagy az S&P500 tőzsdeindex az elmúlt 20 évben, még rájönnél az igazságra. Ilyen apróságokkal nem kell foglalkozni.

Még egy weboldalt is létrehoztunk, ahol mindenki megtalálja a neki megfelelő papírt. Látod ott az elsőt még sárga színnel be is jelöltük, mert mostanában nagyon szeretnénk, ha ezt a Plusz papírt vennéd. Az adózási feltételeket, a magasnak tűnő kamatozást, a visszaváltást és más feltételeket is olyan jól alakítottuk, hogy téged ebbe az irányba tereljünk. Ezt neked a postán és a bankokban is ajánlani fogják, mert leboltoltuk velük, hogy ezt tegyék. Még a kamatok visszaforgatását is megoldottuk, amit ez idáig más papíroknál nem sikerült. Már TBSZ számla sem kell hozzá, hirtelen ez is megoldódott. Sőt, ha csak egy évre fektetnél be, akkor is ezt vedd az egyéves állampapír helyett, mert ha egy év múlva visszaváltod, még akkor is jobban jársz. Minden adott tehát, hogy durván 3%-os hivatalos infláció alatt jobb választás legyen a Prémium állampapírnál, ami még a magasabb infláció ellen is jobban véd, ezért vedd inkább a Plusz papírt! Ne törődj tehát a magasabb infláció veszélyével, ez biztonságos befektetés!

Annyira már persze nem voltunk ügyesek, ezért egy másik honlapon, a kincstár honlapján nézheted meg azt hogyan veheted meg és tárolhatod az állampapírod, és egy további honlapon, az ÁKK, honlapján nézheted meg azt, hogy éppen milyen árfolyamon vásároljuk vissza tőled, ha idő előtt visszakérnéd a pénzed. Hasonlóképp ahogy minden hivatalos papírnál ki kell töltened a személyi számod, édesanyád leánykori nevét, születésnapod, születési helyed, mert mi képtelenek vagyunk mindezt központilag a személyi számodhoz kötni.

Persze azt is csak a sorokat nagyon alaposan értelmezve vennéd észre, hogy a visszavásárlási százalékokat kényünk kedvünk szerint csökkenthetjük! De ne törődj ezzel, ez biztonságos!

Ha pedig például emiatt panaszod támadna, hiába is fordulnál a pénzügyi felügyelethez, az MNB-hez, hiszen a törvény értelmében a Kincstár nem tartozik a felügyelete alá! De nem kell félni, hiszen az állammal van dolgod, az pedig biztonságos!

Mindennek köszönhetően a lakossági állampapírok állománya már bőven meghaladta a 8000 milliárd forintot és a forint lakossági állampapír a teljes adósság több, mint 29%-a. Nem is titkolózunk arról, hogy szeretnénk, ha az államadósság legnagyobb részét a magyar családok finanszíroznák. Ehhez kitaláltunk azt a nagyon nemzeti érvelést, hogy ezzel jól jár az egész közösség, valamint egy olyat, ami rendes befektetőknek értelmezhetetlen, mégpedig hogy akkor ez a pénz itthon marad, nem a külföldiek finanszíroznak minket. Ma már nincsenek határok, szabad tőkeáramlás van, de lépjünk túl ezen, hiszen olyan jól hangzanak az érveink, ha nagy meggyőződéssel mondjuk.

A valóságban arra megy ki a játék, hogy az adósság minél nagyobb részben forint alapú legyen lehetőleg a lakosságnak eladva, ezáltal nem fáj annyira, ha gyengítjük a forintot, ezáltal is serkentve a gazdaságot és elinflálva az adósságot. Az elmúlt 8 év kemény munkája után kezdhetünk hátradőlni, ez is sikerül. Az adósságunk elinflálását nagyon régóta végezzük, nagy rutinunk van benne. Volt már olyan, amikor az állampapírokat az elkobzás papírjainak hívták, a következő évek magasabb inflációjának veszélye miatt erre ismét lesz esély. De még nem tartunk ott, ezért kérünk még most vásárolj állampapírt!

Azt hitted, hogy csak államcsőd esetén van veszélyben a pénzed? Remek! Gondold csak ezt és hallgass mindenkire aki ezt mondja. A valóságban mi folyamatosan ellopunk belőle egy picike részt az elinflálással, így ezt nem veszed észre.

Meg kellene fordítanod az államcsőd gondolatmenetét. Akkor kellene igazán állampapírt venned, amikor államcsőd közeli állapot van és nagyon magas kamatokat adunk. Akkor éri meg igazán, akkor tényleg jó befektetés lehet!

Nem most, amikor lényegében mi kergetünk téged, hogy adj nekünk kölcsön. Ha valakinek nagyon sokan akarnak kölcsön adni, miért adna magas kamatot érte cserébe? Márpedig te kölcsön akarsz adni, ugye? , mert az eladáskor, rábeszéléskor igyekszünk feltüntetni az előnyeit és mellőzni a hátrányait, ezt kérjük a partnereinktől is. És még működik is! Hát hülyék lennénk ténylegesen magas kamatot adni neked, ami igazán kárpótolna a veszélyekért cserébe, ha így is odaadod. Tudhatnád már, hogy nincs ingyen ebéd csak azért, mert hazafi vagy.

De ne is csépeljük a szót, vedd elő a nemzeti öntudatod és támogass minket, a közösséget, a magyar családokat, vegyél állampapírt!
🙂

.

Ajánlom figyelmedbe

Ha szeretnéd igazán megérteni miről beszéltem, milyen reális veszélyekkel kell szembenézned, ha nem szeretnél hosszú hónapokat kemény kutatással tölteni, mint én, figyelmedbe ajánlom A falevél c. könyvem. Nézd meg mit írtak róla mások itt! Szerintem az ára aprópénz az értékéhez képest.

.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!