Nagyon nem könnyű 30-40 évesnek lenni manapság. Ez a korosztály úgy nő fel, hogy a szüleik még kapnak nyugdíjat, de nekik már alig fog jutni valami. A jövőben a nyugdíjrendszer változás előtt áll és ez a korosztály ennek a legnagyobb vesztese. Igyekezne ő megtakarítani és felkészülni, csak ne kellene olyan sokfelé fizetnie!

Ha úgy neked, nézd meg videós formában mire gondolok!

Szendvics, hatlapos???

Egyre többet hallunk például a „szendvicsgenerációról”, ami nagyjából a mai harmincas-negyvenes korosztályt jelenti. Azért jön képbe a szendvics, mert két generációt is támogatnak. A jelenlegi nyugdíjasokat és a gyerekeiket. Szerintem viszont az alább felsoroltak miatt ez az elnevezés egyszerűen nem fedi le a valóságot és inkább “hatlaposgenerációnak” kellene hívni. Nos, ezért:

  1. Adót és járulékot fizet, ezzel eltartja a mostani nyugdíjasokat
  2. Eltartja a jövő generációját, a gyermekeit
  3. Saját magát is el kell tartania
  4. Félre kell tennie a saját nyugdíjára, mert amikor majd ő lesz nyugdíjas egyszerűen nem lesz elég befizető
  1. Emellett bizony egyre gyakoribb, hogy saját szüleinek is segítenie kell
  2. És eltartja a hatalmasra nőtt államot, az “alkotmányos költségeivel” együtt

Ez utóbbit ne becsüljük le, hiszen nagyon sok milliárd forintról van szó. Az Alapblog korábbi fejtegetése szerint, ha az állam csak akkora lenne, mint a környező országok, azzal évi 10%-ot faraghatnánk a költségeken. Az évente egy Paks II. Évente 3000 milliárd forint.

Ha valakinek, akkor ennek a generációnak a legfontosabb minél előbb megtanulni kezelni a saját pénzét.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is! Sokat jelentene nekem, ha feliratkoznál a hírlevelemre és ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, akkor kövesd a Facebook oldalam vagy a Youtube csatornám! A Klubot, benne sok számodra hasznos értékkel, itt találod!


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!