Miközben a nemzetközi sajtó is azzal van tele, hogy a jelen bikapiac rekordot döntött és hivatalosan is ez a leghosszabb részvény bikapiac ami csak létezett, én máshogy látom a dolgot. Ezzel a cikkel arra szeretnélek motiválni, hogy ne higgy el mindent amit olvasol, legyél tudatosabb, néha érdemes megfontolni a dolgot és saját véleményt alkotni.

Ha van kedved meg is nézheted mire gondolok, itt:

 

 

A leghosszabb, rekord bikapiac

SP500 bikapiac rekord Pénzügyi Fitnesz

 

Ugye arról van szó, hogy A piac 2009 március 9 óta emelkedik. Ezt arra szokás mondani, hogy ha nincs legalább 20 százalékos korrekció. És ahogy az alábbi ábrán látszik, a piac tényleg elég rég óta emelkedik.

SP500 2009-2018 korrekció bikapiac Pénzügyi Fitnesz

 

De az ábrán bekarikáztam egy rövidebb szakaszt, nagyítsuk ki a 2011-es évet!

SP500 2011 bikapiac Pénzügyi Fitnesz

 

Ez bizony egy 19.4 százalékos korrekció. Számomra az az érdekes milyen korrekció számít korrekciónak. Amikor megkérdezem, hogy az a 20 százalékos szabály, az kőbe van vésve? Az hivatalos definíció? A válasz rendszerint „nem” szokott lenni, nem pontosan 20 százalék a 20 százalék. Tudom, hogy ez játék a számokkal, de mégis fontosnak érzem róla beszélni, mert egy gumiszabályról van szó, amit most szerintem úgy alakítanak, hogy az több kattintáshoz vezessen, nem pedig az értelméhez viszonyítják.

Tehát ezért mondom azt, hogy szerintem 2011-ben volt egy erős korrekció, ezért legalább attól a ponttól kezdve kellene számolni, ha számolunk egyáltalán. Ha van ennek értelme, mert ebből az biztosan nem következik, hogy mikor jön a következő válság, vagy bármi más… 🙂

Ezzel el is búcsúzom és a konklúziót rátok bízom! De a véleményetekre kíváncsi vagyok, írjátok meg alul!

 

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is! Sokat jelentene nekem, ha feliratkoznál a hírlevelemre és ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, akkor kövesd a Facebook oldalam vagy a Youtube csatornám!


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!