A magyar sajtó még nem kapta fel a hírt, miszerint az Európai Központi bank irányt vált. Ezt fejtem ki most röviden.

m

Mi történt?

A hírek szerint a mindössze pár hónappal ezelőtti állapot/terv változik, továbbra is alacsonyan tartják a kamatszintet és új nagyon olcsó hitellel támogatják a bankszektort.

m

Mi következik ebből?

  • A gazdaság tényleg rossz bőrben van és szeretnék megelőzni a recessziót több országban és megfékezni a már meglévő recessziót Olaszországban.
  • Az a monetáris lazítás amire eleinte azt mondták: Ó csak most kell egy rövid ideig, csak jussunk át ezen a gödrön! Ezt fogják továbbra is csinálni, mert egyszerűen nem állhatnak le vele.
  • Ez őrület. Nem tudok másképp fogalmazni.
  • Ez növekvő inflációt okozhat, még tovább növekvő eszközárakat, részvényárakat, ingatlanárakat.
  • Ez még több embert terelhet eladósodásba és beszállóba a magas árszinteken. Hiszen látszólag nincs kockázat, viszont hozaméhség és „nem akarok belőle kimaradni” érzés igen.
  • Tartsuk észben, próbáljuk megérteni, hogy lehet, hogy magasabb számokat látunk, tovább nő a fizetésünk, többet ér az ingatlanunk, de a nagyobb számok ne tévesszenek meg! Egy ideig még gazdagabbnak is érezhetjük magunkat, de ez nem a mi vagyonunk gyarapodásáról szól, hanem a felső egy ezrelék vagyonának növeléséről. Egyszer ez a dolog vissza fog ütni és kiderül, hogy a nagy számok mögött csak illúzió volt. A vagyon nem vész el, csak átalakul…

m

Hogy mikor? Azt majd meglátjuk!

Sokat jelentene nekem, ha feliratkoznál a hírlevelemre és ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, akkor kövesd a Facebook oldalam vagy a Youtube csatornám! A Klubot, benne sok számodra hasznos értékkel, itt találod!

m

m

Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!