Folytatva az exponenciális gondolkodás cikket, a következő példánk a bitcoin kell legyen.

I

Itt találod a miérteket videós formában:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor klikkelj ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

I

Ha megnézzük a bitcoin árfolyamgrafikonját, akkor látjuk, hogy elég nagy hullámzások vannak benne, napi több tíz százalékos mozgások, feleződés, duplázódás, összeomlás többször és rakéta üzemmód is többször:

I

Mégis, amikor ezt a hullámvasutat logaritmikus skálán nézzük, ahol a skála minden lépése tízszeres különbség, akkor arra felhúzható egy egyenes legalább támaszvonalként.

I

Más exponenciális ábrázolások is lehetségesek, például olyan, ahol a skála minden lépése háromszoros különbség:

I

Vagy olyan, ahol kétszeres a különbség:

I

De önmagában már ezek miatt, az exponenciális skálán való egyenes miatt feltételezhető, hogy az árfolyam várhatóan a következő években valóban nagyot fog ugrani. Természetesen ez nem vehető biztosra és nem jelenti azt, hogy rövid távon ne eshetne az árfolyam.

És mielőtt továbblépnénk, érdemes-e bitcoint venni? Ha minden vágyad spekulálni és van felesleges pénzed, amit nem félsz elveszíteni, barátod a kockázat és érted mit csinálsz, akkor tőlem vehetsz bitcoin-t. Ajánlanám-e egy barátnak? NEM. Már többször elmondtam, hogy bár a bitcoin van a fejekben, de a nap végén nem ez fogja megoldani a problémánkat, nem lehet belőle valódi pénz amire gazdaságot lehet alapozni. De mindenki azt teszi, ami saját véleménye szerint a legjobb neki.

A következő pont pedig a felezés. Ez azt jelenti, hogy most éppen minden blokkal 12.5 BTC jön létre (10 percenként), de 2020 májusától már csak 6.25! Ez az a jutalom, amit a bányászok kapnak a tranzakciók validálásáért, ezért folyik a harc. Tehát jövő év májusától a BTC még ritkább lesz és egyúttal még értékesebb a fejekben (ha még nincs beárazva a dolog).

Ezekre a felezési időpontokra ciklusokat is fel lehet rajzolni, növekvő hosszúságú periódusokat, amik közepén általában elszáll az árfolyam és igazán a felezési időben vagy az előtte lévő egy évben, a ciklus alján érdemes BTC-t venni. Erről tanúskodnak a fenti ábrák.

Így lesz ez most is? Fogalmam sincs, teljes spekuláció. Sokan azt várják, hogy a már nagyon érő tőzsdei összeomláskor a pénz egy része a kripto eszközökbe áramlik és emiatt lesz magas az árfolyam. De a tőzsde lehet, hogy csak 3 vagy 8 év múlva omlik össze, tehát magát is valamennyire befektetőnek tartó emberek nem a bitcoin-ra hajaznak. De ezzel együtt, az exponenciális gondolkodásból kiindulva sem lennék meglepődve, ha a következő években igencsak magas árfolyamot látnánk. De mint mondtam, egy barátnak nem ajánlom kipróbálni.

I

Nos, remélem sikerült valami újat mutatni, hasznos volt számodra! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!