Mostanában ismét sokat hallani a devizaháború kifejezést. Ez jobban hat az életünkre, mint gondolnád. Sőt, személyes konzultációk során is elő szokott kerülni a dolog. Hiszen sokan szerettek amerikai részvényeket venni, ezzel kapcsolatban pedig felmerül a dollár leértékelése vagy éppen a forint leértékelése. De mit jelent ez, miért fontos és mit kell mindenképp megértened?

 .

Javaslom nézd meg az erről készült videóm:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor klikkelj ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

I

Miért csinálják?

Korábban megbeszéltük miért gyengül a forint, miért jó ez a Magyar Jegybanknak és hogyan segíti ez a gazdaságot. Azt is kifejtettem mi az alapkamat. Ha még nem láttad ezeket, akkor javaslom nézd meg, most nem fogom újra kifejteni.

De az a lényege, hogy a gyengébb deviza serkenti a gazdaságot, legalább számokban és a politikusoknak az számít. Emellett pedig a legtöbb ország nagyon el van adósodva, és ezért is igyekeznek gyengíteni a pénzüket, hogy az adósságot gyengébb pénzzel kelljen visszafizetni.

.

Hogyan csinálják?

Nos, a devizák csak egymáshoz képest lehetnek erősebbek vagy gyengébbek. Ha A devizát gyengítik, akkor ahhoz képest B deviza erősödik. Ezt mutatom be almákkal a videóban. De akkor ez B országnak rossz, ezért drasztikusabb lépésekkel igyekszik gyengíteni a devizáját. Ebből aztán egy ide-oda játék alakul ki, amit devizaháborúnak nevezünk.

Gyengíthetik a devizájukat szavak szintjén, ezt hívják verbális interveniálásnak. Vagy kamatot vághatnak, így kevésbé éri meg a befektetőknek tartani az ország eszközeit, többen eladják azokat és ha eladják a devizát az gyengül. Jelenleg vámokkal is igyekeznek befolyásolni a dolgot és pénznyomtatással. Például Kína azért igyekszik gyengíteni a devizáját, mert akkor az exportja olcsóbb lesz mások szemében és ezzel ellensúlyozza a vámokat.

.

Hol van a csapda?

A csapda ott van, hogy talán elsőre nem látszik, de mivel fiat pénzekről van szó, ezért az egymáshoz képest árfolyamuk talán nem is ingadozik jelentősen. Ha megfelezek egy almát, az kevesebbet ér a másik ép almához képest, de ha a másodikat is megfelezem, akkor ismét „egyenlőek” lesznek. Viszont közben te azt látod, hogy minden drágább lesz és a megtakarításod vásárlóértéke csökken. Ezért kell egy harmadik viszonyítási pont, amihez képest mérjük a devizák gyengülését. Ez pedig az arany.

Példa erre a július végi amerikai kamatcsökkentés. A gazdaságon ez már nem segít, de leértékeli a dollárt! És a dollár hiába lett még kicsit erősebb is a piacon a többi devizához képest, attól még gyengébb lett az aranyhoz képest!!!

.

Ezért mondtam azt, hogy amikor az arany árfolyama emelkedik, akkor az nem azt jelenti, hogy az arany erősödik, hanem a dollár gyengül. Miközben az országok deviza háborúznak és gyengítik a pénzüket, az arany ára emelkedik.

Korábban is volt számtalan ilyen devizagyengítés, de akkor még  az aranyhoz képest. Most az arany a háttérbe szorul és kevesen figyelnek rá, pedig hozza a formáját, megvalósítja a biztosítási funkciót, amiért ajánlottam, megvéd a jegybankok politikája ellen.

.

Amit még tudnod kell…

Az egész margójára azt kell hozzátennem, hogy sajnos ennek a levét mi emberek fogjuk meginni. Látod, az állam kicsit sem foglalkozik azzal, hogy a te magtakarításod értéke folyamatosan csökken. Te csak a dollár/euro vagy euro/forint árfolyamokat fogod hallani a politikusoktól, vagy másikat, ha más országban élsz. De közben az a pénz folyamatosan romlik, például az aranyhoz képest.

És mivel az állam jól akar járni, ezért veszélyes az új szuper állampapír plusz is. Ezért van már most 15 trilliónyi kötvény negatív hozammal, mert az állam nem szeretne annyi értéket visszaadni, amennyi jár. Ez a rendszer alapja és nagyon pusztító hatású mindenkinek, aki a nyugdíjára gyűjt.

Valaki azt írta nekem: „Miért nem hirdetem a könyvem vagy a Klubot? Ha nem teszem az olyan, mintha nem is bíznék igazán benne, hogy jó termék.” Csak nem szeretnélek marketing célú levelekkel elárasztani, kapsz abból eleget! De akkor tessék. Írtam egy könyvet, amiben ennek az egész hátterét elmagyarázom. Megérted belőle mi a legnagyobb veszélye az említett állampapírnak, mi a legnagyobb veszélye a bankbetétnek, mi várható a jövőben és hogyan tudsz úgy befektetni, hogy elkerüld a csapdákat. Csak úgy tudsz felkészülni, ha jobban megérted mi történik körülötted, ha megérted milyen folyamatnak vagyunk a részese! És egyrészt nagyon örülök, hogy ti olvasók visszajeleztek és külditek a jeleket és bizonyítékokat, mint például

  • egy adott állampapírt drágább lett visszavásárolni
  • a magyar jegybank is kötvényeket vesz, olyanokat, amit a piac nem venne meg
  • hogyan csökkennek a hozamok Dániában
  • hogyan módosította a Raiffeisen bank a szerződési feltételeit, ezzel készülve,
  • vagy éppen Hollandiában is az egyik bank most gondolkodik azon, hogy negatív kamatot vezessen be a bankbetétekre

Másrészt ezek a jelek mind egy irányba mutatnak, amit leírtam a könyvben és sajnos egyre több és több ilyen jelet fogunk látni. Ezért kérlek vedd meg a könyvem, itt találod! Igen, jó nekem, ha megveszed, de az ára nevetséges, nem ebből leszek gazdag. Azért tettem bele rengeteg munkát, hogy segíthessek neked!

Az ember könyve csak annyira lehet jó, amilyennek azt a vásárlók leírják…

Kérlek nézd meg mások véleményét és tanulj belőle te is!

Ami pedig az aranyat illeti, a Facebook oldalamon az elmúlt hónapokban felvetettem, hogy az arany egy éves csésze formációban van és most már kitört:

.

Várhatóan hosszabb távon az árfolyama tovább fog emelkedni, egyrészt ahogy a fiat pénzek elvesztik értéküket, másrészt a 10 éves grafikonon is felrajzolható egy csészeformáció, amit éppen kezd befejezni:

.

Nem, ezzel biztosan nem azt mondom, hogy minden pénzedet aranyba kellene fektetned. Bővebben leírtam a könyvben miért tekintek erre biztosításként és mi célt szolgál.

.

Nos, remélem sikerült valami újat mutatni, hasznos volt számodra! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.


Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!