Sorozatunk hatodik epizódjában arról van szó, hogy miért fontos az országoknak elérni a negatív kamatszinteket. És miért muszáj levinniük oda a kamatokat. Ehhez pedig készpénzmentes világra van szükség, megmutatom miért. Erre pedig már készülnek a központi bankok digitális pénzének nevezett tákolmánnyal. A sorozat eddigi részei:

  1. Miért vezet a FED monetáris politikája végül katasztrófához?
  2. Mi a probléma forrása és mit művel ma egy központi bankár?
  3. Ezért van szükség inflációra és ezt végül Mari néni bánja!
  4. Ki fizeti meg az infláció árát és hogyan?
  5. Miért lesz a következő válság elvileg erősebb, mint 2008-ban?

.

Ha szeretnéd, megnézheted videós formában is:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor kattints ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

Miért kell a negatív kamatszint?

Sokak kedvenc fejezete A falevél c. könyvből a 10-es, ahol elmagyaráztam, hogy válságban a kamatszintet csökkentik, majd újrainflálják a gazdaságot és a kamatszintet nem lehet már az előző szint fölé emelni. Aztán a következő válságban pedig az előző alacsony kamatszint alá kell vinni a kamatot. És ez a trend csökkent egészen addig, míg el nem érkeztünk a nullás határhoz.

.

Most látod, hogy inflációval számolva már negatív a kamatszint, sőt Európában az alapkamat is negatív. Itt Hollandiában is akár az én bankomnál is negatív. Ugye most még csak nagy összeg feletti részre negatív a kamat, de miért ne mehetne lejjebb ez az összeg később? Trump pedig 5 percenként arról twittel, hogy a FED is csökkentsen. Most épp a betegség miatt megkapta a majdnem nullás szintet.

.

Elég lesz? Valószínűleg nem és előbb utóbb jön egy válság, egy recesszió, ha véletlenül megúsznák ezt a betegséget, és akkor pedig negatív tartományba kell levinni a kamatszintet. Van legalább egy FED cikk, ami világosan leírja, hogy a negatív kamatszint megtolhatja a gazdaságot. És arra is mutattam cikkeket a Klubban, hogy világosan leírják, az a céljuk ezzel, hogy: költekezz! Ne tartsd a pénzed a bankban, hanem költsd el! Christine Lagarde is megmondta örülj hogy van munkád, a megtakarítás nem fontos. Költs, hiszen ők ebben tudnak csak gondolkodni, ez áll a központban. Emlékezz a második epizódra!

.

Miért még?

A másik ok pedig egyszerűen az, hogy az államadósság növelése már csak negatív kamatszint mellett tartható fenn. És ezek miatt szinte biztosak lehetünk benne, hogy bevezetik a negatív kamatokat, Európában már most is negatív a kamatszint, ezért el kell érniük a készpénzmentes világot is.

Hogy miért? Mit csinálsz, ha a bankban negatív kamatokat adnak? Kiveszed a pénzed, igaz? Megpróbálsz menekülni a negatív kamat hatása elől. A korábban említett cikkekben ezt a problémát is világosan leírjak. Tudják, hogy az emberek számára országonként és kulturálisan eltérő mértékben, de fontos a készpénz. Ezert azt fogjak elérni, hogy te magad akard feladni a készpénzt, olyan rendszert fognak teremteni, ahol ezt önként megteszed. Néhány ilyen megoldásról írtam már, most nem megyek bele.

.

Mivel fog ez járni?

És gondolj bele, amikor már nem létezik készpénz, akkor egyrészt minden egyes tranzakció látható számukra, nem tudsz elbújni az adófizetési kötelezettség elől sem, másrészt pedig mi akadálya van annak, hogy korlátlan mennyiségű elektronikus pénzt nyomtassanak, amivel aztán kimennek a FOREX piacra és elkezdik azt eladni, ezzel gyengítve a saját devizájukat, ami gazdaságösztönző lépés.

Például Svájc is ezt csinálta, amikor gyengén tartotta a frankot, folyamatosan nyomtatott és eladott egy halom frankot és vett belőle dollárt. De mihez kezd a dollárral? Gondoltak fektessék részvényekbe, ezért most a svájci központi banknak több Facebook részvénye van, mint Zuckerbergnek.

A készpénz elleni küzdelmet pedig látjuk ma is, csak körbe kell nézni. Egyrészt betiltják a nagyobb címleteket arra hivatkozva, hogy a bűnözök használják. Erre mondtam, hogy betilthatnák a Mercedes autókat is, azt is használjak a bűnözők. Nemrég például Ausztráliában gondolták úgy, hogy 10000 dollár felett kizárólag átutalással lehessen fizetni.

.

Jön az új fajta pénz!

Aztán ott vannak a hírek, amik a közelgő központi banki digitális pénzekről szolnak, central bank digital currency (CBDC). Ezek is nemsokára színre lépnek és más digitális formában vehetik át az uralmat a jelenleg használt pénzek felett.

.

.

.

És akármilyen történettel is adják el nekünk ezeket, a bevezetésük oka az lesz, hogy ne tudjunk elmenekülni a negatív kamatok hatása elől!

.

Remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a cikket/videót és mindenkinek jó egészséget kívánok! Vigyázzatok magatokra. Hamarosan folytatom a következő résszel. Gyere vissza és nézd meg!

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.

>
Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!