Sorozatunk hetedik epizódjában arról van szó, hogy miért mi a bitcoin létét fenyegető legnagyobb veszély szerintem. Ami persze ráhúzható az aranyra is, és megmutatom milyen eszköze van az államnak arra, hogy ezek tiltása nélkül is elvehesse a vagyonom.

  1. Miért vezet a FED monetáris politikája végül katasztrófához?
  2. Mi a probléma forrása és mit művel ma egy központi bankár?
  3. Ezért van szükség inflációra és ezt végül Mari néni bánja!
  4. Ki fizeti meg az infláció árát és hogyan?
  5. Miért lesz a következő válság elvileg erősebb, mint 2008-ban?
  6. Miért várható a negatív kamat és miért szeretnének készpénzmentes világot?

.

Ha szeretnéd, megnézheted videós formában is:

Ha nem szeretnél lemaradni a hasznos újdonságokról, akkor kattints ide és iratkozz fel a Youtube csatornámra!

.

Mit fognak csinálni?

Na most, megbeszéltük, hogy jönnek a negatív kamatok és emiatt szükségük van a készpénzmentes világra. Gondolod, hogy átmennek a készpénz betiltásának problémáján és utána hagyják, hogy nyugodtan bitcoinba menekülj? Neeeem. Be fogják azt tiltani.

.

Azt nem is lehet!

Persze, ha érted mi az a bitcoin és tudod mi a blokklánc, akkor most hangosan felhorkantasz, hogy elment az eszem. Péter, a bitcoint nem lehet betiltani, pont az a lényege, hogy decentralizált! Igen, ezt én is tudom, bitcoin akkor is létezni fog, de mondjuk meg lehet akadályozni, hogy legálisan használhasd. Be lehet tiltani a bitcoint forgalmazó tőzsdéket. Ha nem tudod eladni a bitcoint, ha nem tudsz újat venni, akkor az eléggé keresztbe tesz a bitcoin elterjedésének. Vagy valamilyen módon elvehetik az anonimitását és ezzel elveszik a „lelkét”, miközben a technológia megmarad.

Mint nemrég láttam, valamilyen terv készül már erre. Szerintem ez a bitcoin legnagyobb kockázata ma. Mar korábban is mondtam, hogy szerintem az állam nem fogja megengedni, hogy valódi fizetőeszköz legyen belőle. És tessék:

.

.

És akkor vegyél aranyat?

Ha arra gondolsz, hogy akkor ez igaz az aranyra is, az sem oldja meg azt a problémát, egyetértek. Bár elég nehézkes a jelenlegi arany érmekkel kiflit venni a boltban, valóban elvehetik, illegálissá tehetik a befektetési aranyat. Nézd meg, Németországban 2019 utolsó napjaiban sok helyen sorokban álltak az emberek, mert január elejétől bevezették, hogy a 10000 euro helyett mar csak 2000 euros határig tudsz anonim aranyat venni.

Mert az állam nem szeretné, hogy könnyen aranyba tudj menekülni, szeretné tudni ki vesz nagyobb mennyiségű aranyat. Egyébként sokan ezert vesznek numizmatikai aranyat, Amerikában meg pláne. Európában erről megoszlanak a vélemények, talán többségben vannak azok, ti is főleg ilyet küldtök, akik szerint nem fogjak megtiltani, vagy államosítani a polgárok arany tulajdonát.

.

Van itt más is!

A magam részéről úgy gondolom, hogy az államnak ma is van egy eszköze, amivel el tudja venni a vagyonom, és nagyon egyszerű, nem olyan nehézkes, mint megtalálni mindenki aranykészletét, akinek esetleg van. Ez pedig az adó. Amikor az állam gondban lesz miért ne növelhetné meg az adót? Ha valahogy sikerülne az infláción túltenni magad, akkor fizess adót, majd elvesszük adóban. Ezért mondtam azt, hogy ha segítettek neked lakást venni és támogattak, akkor most miért ne fizess te magasabb adót az albérletek után? Például.

És akármilyen történettel is adják el nekünk ezeket, a bevezetésük oka az lesz, hogy ne tudjunk elmenekülni a negatív kamatok hatása elől!

.

Remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a cikket/videót és mindenkinek jó egészséget kívánok! Vigyázzatok magatokra. Hamarosan folytatom a következő résszel. Gyere vissza és nézd meg!

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk! Ha így van, kérlek támogasd a munkámat annyival, hogy megosztod másokkal is, követed a Facebook oldalam, feliratkozol a Youtube csatornámra vagy a hírlevelemre itt.

>
Katt ide és nézd meg ezt a cikket videós formában is!Kérdezz bármit a Telegram app-on keresztül!Csatlakozz a Facebook oldalhoz, hogy ne maradj le semmirol!